Dormer Windows: hoe u de juiste kiest voor uw huis

 

Hoewel gekscherend ‘de ogen van het huis’ genoemd, doen dakkapellen meer dan visuele interesse wekken. Het kan zonlicht naar moeilijk bereikbare ruimtes brengen, de luchtstroom verhogen en de aantrekkingskracht vergroten.

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een overkapping die boven het dak uitsteekt en ramen bevat. Het is een typisch kenmerk van veel woonstijlen, van Cape Cods en Craftsman Bungalows tot Tudors en Colonials. dakkapel prijzen met elkaar vergelijken zijn een veel voorkomende toevoeging aan renovatieprojecten, vooral wanneer het doel is om meer bruikbare ruimte te creëren op een halve verdieping of zolder. En in een nieuw huis kunnen dakkapellen een manier zijn om te erkennen dat het huis een moderne interpretatie is van een bepaalde bouwstijl of gewoon een manier om persoonlijkheid toe te voegen. Kortom, dakkapellen zijn kleine ontwerpdetails die een grote impact kunnen hebben.

Dit is wat u moet weten om het juiste raam voor uw dakkapel te kiezen.

dak tot muur dakkapel

Dakkapellen kunnen in de muur worden ingebouwd en reiken naar boven tot aan de dakrand, of ze kunnen in het dak zelf worden ingebouwd. Wandkapellen zijn over het algemeen meer verticaal en kleiner dan dakkapellen. Dakkapellen variëren van een enkele ruit tot bijna de lengte van een dak. Het juiste raam is afhankelijk van het type dakkapel. Een inleiding op de soorten dakkapellen.

Wat is een dakkapel?

Dakkapellen zijn genoemd naar de vorm van het dak, dus een zadeldakkapel heeft een driehoekig dak met twee zijden die samenkomen op een top. In dit gedeelte worden de meest populaire stijlen van dakkapellen in meer detail beschreven en krijgt u enkele ideeën voor het kiezen van het juiste raam voor elke stijl.

zadeldak raam

De gevelkapel omvat twee hellingen die bovenaan in een nette punt uitkomen. Dakkapellen in deze stijl komen veel voor in huizen in Cape Cods en Georgische / federale stijl.

Welke soorten ramen passen goed in dakkapellen?

Dakkapellen met zadeldak zijn een klassieker op Cape Cods, waar dubbelhangende ramen typisch zijn. Natuurlijk omvatten verschillende huisstijlen dakkapellen, en verschillende soorten ramen kunnen hier werken. Overweeg dus om met de volgende vraag te beginnen. Kies ik voor een symmetrische of asymmetrische gevel?

Symmetrie kenmerkt zeker Cape Cod, maar asymmetrie is kenmerkend voor Tudor, een andere huisstijl met typisch puntdaken. Als de buitenstijl van uw huis meer symmetrisch is, overweeg dan om de dakkapellen af te stemmen op de ramen op de eerste verdieping. Als het asymmetrisch is, kun je ook voor de deurramen van de dakkapel gaan en een interessante vorm kiezen.

Welke soorten ramen zijn geschikt voor dakkapellen?

Hippe dakkapellen zijn een veelvoorkomend kenmerk van typische huizen in Prairie-stijl met openslaande ramen. Maar net als dakkapellen met gevels, zijn hippe dakkapellen te vinden in verschillende huisstijlen, wat betekent dat de beste raamkeuzes variëren.

Stel jezelf de vraag bij het kiezen van ramen voor je dakkapel. Is mijn huis meer traditioneel of modern van stijl? Openslaande ramen zijn gestileerd om een moderne uitstraling te creëren, zodat ze goed passen in huizen in de prairie of het midden van de eeuw, terwijl dubbelhangende ramen met roosters goed passen bij meer traditionele koloniale huizen in eclectische of geplaveide stijl.

Scroll naar beneden naar “Een pijlervenster kiezen” voor stapsgewijze instructies om u door het selectieproces te helpen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *