February 4, 2023

Escapespellen

Held probeert los te komen en te ontsnappen uit een opgesloten kamer. De plot lijkt rechtstreeks uit een Hollywood-kaskraker te komen. Denk aan film “Saw II”, waar ongelukkige doelen in een schuilplaats met boobytraps een uitweg vinden voordat ze sterven.

In dezelfde lijn behoort “Escape the Room” tot het genre van avonturenspellen en zijn gemaakt voor Adobe Flash. online escape room hebben een patroon van een afgesloten kamer of een plaats die bestaat uit verborgen aanwijzingen om punten te verdienen en wordt gemanipuleerd met geheime deuren, compartimenten, tunnels en verschillende verwarrende objecten. Je moet je weg vrijmaken om te vertrekken. Het is een point-and-click-stijl van spelen. De enige manier om deze onvoorspelbare, snelle en snelle spellen te spelen, en alle kansen te verslaan, hangt af van je behendigheid en redenering.

 

‘Yuria Room’, is een point-and-click escape-spel. Je moet items vinden en aanwijzingen verzamelen om uit de kamer te ontsnappen en in de computergestuurde speler ‘Pizza Shack Deluxe’ serveer je de klanten één voor één bestellingen en kom je vast te zitten in deze voedselketen. Hij maakt hamburgers, frietjes en vult de drankjes. Vergeet de volgorde van uw klant niet en gebruik tussen dit alles de toetsenborden om de weg naar buiten te zoeken.

Om je favoriete spel op de computer te spelen, heb je alleen een toetsenbord nodig. XBox, PlayStation hebben een verbluffend aanbod van Room Escape-videogames waar je met ontzag over zult gaan. Of ga voor internet, klik gewoon op een online game-site en speel games naar keuze door een paar dollar te betalen. Verschillende sites bieden gratis downloadbare games en gebruikers hoeven geen cent te betalen. Meld je aan en speel gratis.

MOTAS wordt gecrediteerd om de term ‘ontsnap aan de kamer’ populair te maken. Naar verluidt zijn er andere oudere voorbeelden zoals ‘Noctropolis’ in 1994, het Japanse ‘Crimson Room’ in 2004, dat een doorbraak op het internet had en lovende recensies kreeg, en dan is er nog een Submachine-serie. Populaire games blijven afleveringen toevoegen aan reeds bestaande plot en interessante verhaallijn. Enkele veel gespeelde spellen zijn Crimson Room, The Doors, Monster Basement, Trapped, Muse Lock, Prism Core, Icescape, The Unforgiven room.

In het huidige scenario is er veel vraag naar outdoor escape room. Ze zijn massaal aantrekkelijk gemaakt met mooie graphics en geluidseffecten. Met de snel veranderende gaming-technologie lijkt er geen einde te komen aan deze gaming-waanzin.