Gebouwen uitdrogen

Gebouwen moeten drogen na de eerste bouwwerkzaamheden, waterschade als gevolg van defecten aan de stof of het falen van voorzieningen zoals watervoorziening, afvoer of condensaatleidingen voor airconditioning, en na een overstroming.

Het is niet mogelijk om te zeggen of een materiaal droog genoeg is om te schilderen of anderszins af te werken door er gewoon naar te kijken of het aan te raken. Een traditionele vuistregel bij het bouwen van een huis met traditionele bouwmaterialen en -technieken was om één maand per 25 mm dikte te laten drogen in goede Bouwdrogers droogomstandigheden. Als het nodig is om eerder te decoreren, moet u een poreuze afwerking zoals emulsieverf gebruiken en de klant moet begrijpen dat een vroege herinrichting nodig kan zijn.

afbeelding met dank aan selfbuildblog

Het uitdrogen mag niet te veel worden versneld met behulp van verwarmingen of luchtontvochtigers, omdat dit kan leiden tot overmatige scheuren in dekvloeren en/of pleisterafwerkingen. Als er al houtwerk is aangebracht, kan een snelle droging leiden tot splijten en het openen van voegen.

Het gebruik van natuurlijke ventilatie door ramen open te houden kan de met vocht beladen lucht uit een gebouw verwijderen en deze vervangen door drogere lucht van buiten, die op zijn beurt meer waterdamp opneemt en uit het gebouw verwijdert. Deze open droogtechniek maakt gebruik van lucht met een lagere luchtvochtigheid buiten het pand ten opzichte van de lucht binnen wanneer dergelijke omgevingsomstandigheden aanwezig zijn.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *