Glasschilderen en het proces ervan

Een van de schilderlessen die in Los Angeles wordt aangeboden, is schilderen op glas. Het is een prachtig soort kunst. Glaskunstenaars behandelen veel verschillende onderwerpen en ideeën. Er is veel tolerantie en vastberadenheid voor nodig om een glasschilderij te maken en niemand weet dit beter dan de schilders. Glasschilderen is een opmerkelijke vorm van kunst, bestaande uit prachtige synthetische kleuren die op het glas zijn aangebracht. De combinatie van glas en verf geeft het schilderij een engelachtige uitstraling. Glasschilderingen worden uitgevoerd met olie en harde hars of met waterverf en gom op glasplaten.

Er is een groot aantal goederen beschikbaar om op glas te schilderen. Met zoveel beschikbare opties in de categorie glasschilderij is het moeilijk om erachter te komen welke producten je moet gebruiken. Welke factoren zijn het belangrijkst bij het nemen van deze beslissing; is het het kleurbereik, de zichtbaarheid, de duurzaamheid, de prijs, het gebruiksgemak of is het een combinatie van al het bovenstaande?

Het proces is niet veel uitdagend, zoals het lijkt. De afbeelding wordt op glas aangebracht op een manier die tot uitzonderlijke effecten leidt, net zoals op canvas, papier of hout; als we echter door het beeld gaan, kijken we door het glas – dat zowel dient als steun als als beschermende vernis. Het is allemaal totaal omgekeerd van conventioneel schilderen. De werkende afbeelding bevindt zich op de achterkant van het glas. De kijker kijkt door het glas naar de geschilderde lagen. Letters, symbolen en afbeeldingen zijn geschilderd in spiegelbeeld van hoe ze gewoonlijk lezen, om correct te zijn zodra het glas wordt omgedraaid om te worden bekeken. Bijzonderheden of accenten die normaal als laatste geschilderd worden, worden eerst geschilderd; de achtergrond, in plaats van eerst te worden geschilderd, is de laatste.

Alle details moeten kloppen, aangezien het onmogelijk is om wijzigingen aan te brengen zonder het onderliggende werk te beschadigen. Zodra het schilderij is voltooid, wordt het glas omgedraaid en weergegeven met de verf achter het glas. Daarom vinden er 3 “rondingen” plaats: de verf wordt in omgekeerde volgorde aangebracht, het glas wordt omgedraaid wanneer het schilderij is voltooid, en het ontwerp of schilderij wordt in omgekeerde volgorde bekeken – dat wil zeggen, het rechteraspect van het patroon kijkt aan de linkerkant door het glas. Bij het schilderen op glas moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van het kleurenpalet vanwege het primaat van kleur. De synergie van verf en glas brengt een diepte en helderheid met zich mee die bij andere media niet waarschijnlijk is. Schilderen op glas is een uiterst tijdrovende en uitdagende handwerkoperatie. Er is geen plaats voor een fout, want alles wat je in eerste instantie schildert, zal altijd bovenaan het schilderij staan en je zult het absoluut niet veranderen.

Schilderlessen met schilderen op glas is een leuke manier om een mooi kunstwerk te maken. Versierd glaswerk is vrij bekend en prijzig in “high-end” cadeauwinkels. Er zijn tal van prachtige ontwerpen die gemakkelijk kunnen worden gereproduceerd voor een kleine fractie van de prijs met glasverf. Dus laat het niet liggen, doe mee met de CRAZE… kies verschillende glasverven en beschilder wat glas!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *