Natuurlijke bevalling voor een gezondere baby

Bevallen is een van de meest memorabele momenten voor de aanstaande moeder. Het is een bitterzoete gebeurtenis die haar leven voor altijd zal veranderen. Helaas is het krijgen van kinderen tegenwoordig niet meer wat het geweest is. Afgezien van de kosten kiezen moeders nu voor een natuurlijke bevalling om een gezondere baby te krijgen.

In de jaren 60 en 70 werd natuurlijke bevalling gangbaar. Door de ontwikkeling van technologie en wetenschap waren er medische interventies ontstaan om de moeder te helpen haar kind ter wereld te brengen.

Anesthetica werden gebruikt om weeën te verlichten. Geneesmiddelen zoals Oxytocine wekken samentrekkingen op om de moeder te helpen bij de bevalling. Een tang of vacuümextractie wordt gebruikt om de baby uit het geboortekanaal te trekken. Een keizersnede is een grote operatie die wordt uitgevoerd zodat moeders met complicaties of een verminderde gezondheidstoestand de baby kunnen bevallen. Het wordt ook gebruikt door figuurbewuste moeders om hun vorm te behouden vóór de zwangerschap.

Deze methoden kunnen nuttig zijn voor de moeder en het kind. Ze zijn ook essentieel bij een zwangerschap met een hoog risico, waardoor de moeder geen vaginale Voorbereiden bevalling kan doen. Helaas hebben sommige van deze medische ingrepen een bijwerking op de baby.

Een pincet kan een merkteken op het hoofd van de baby veroorzaken dat hij/zij tot de volwassenheid zal dragen. Vacuümextractie kan ook een subgaleale bloeding veroorzaken die dodelijk is. Een keizersnede is een grote operatie die postoperatieve ongemakken met zich meebrengt. Het herstel zal een lange periode in beslag nemen. Vergeet onder andere de extra kosten voor de operatie niet.

Hierdoor kiezen andere vrouwen voor een natuurlijke bevalling. Natuurlijke bevalling elimineert het gebruik van medische interventie. Hoewel dit voor anderen misschien erg moeilijk klinkt vanwege de afwezigheid van verdoving, beschouwen sommigen het als een betere manier om een gezondere baby ter wereld te brengen.

Bevallen, op de natuurlijke manier

Tijdens de natuurlijke bevalling zal de moeder volledig wakker en alert zijn. Zonder het gebruik van verdoving heeft de moeder de volledige controle over haar bevalling. Ook tijdens en na de bevalling zullen ze zich vrij kunnen bewegen. Ze kan ervoor kiezen om te lopen (wat eigenlijk nodig is tijdens de bevalling) of naar de badkamer te gaan. Ze kan herstellen zonder urenlang plat op bed te liggen om hoofdpijn te voorkomen.

Anders dan de conventionele lithotomie bij de bevalling, kan de moeder andere posities gebruiken om de bevalling te vergemakkelijken met behulp van haar weeën en zwaartekracht. De moeder hoeft niet op haar rug te liggen, wat ongemakkelijk kan zijn tijdens de bevalling.

Moeders hoeven niet gedwongen te worden om de baby eruit te duwen. Omdat ze volledig alert en wakker zijn, zullen hun lichaamsreflexen hen helpen de baby sneller te duwen. Studies tonen aan dat het hebben van een ruggenprik de perstijd tijdens de bevalling kan verlengen.

De baby zal volledig alert en wakker zijn wanneer hij/zij uiteindelijk buiten de baarmoeder van haar/zijn moeder wordt afgeleverd. Hierdoor zal de baby beter pre-borstvoedingsgedrag vertonen. Dit omvat het zuigen en masseren van de borsten van de moeder.

Moeders zullen ook een snellere herstelperiode hebben. Ze hoeven niet te wachten tot de verdoving is uitgewerkt. Ze hoeven niet te herstellen van een grote buikoperatie. Een natuurlijke bevalling kan ook thuis gebeuren met hulp van een verloskundige en een doula.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *