Perfect dun en krokant fritesrecept

 

Door de frites voor het frituren in een azijnoplossing voor te koken, wordt de afbraak van pectine in de aardappelen vertraagd, waardoor frites ontstaan ​​met kleine, bubbelende, blarenachtige oppervlakken die knapperig blijven, zelfs als ze afgekoeld zijn. Het spoelt ook overtollige suikers weg om overbruining te voorkomen. Door gebruik te maken van de dubbele bakmethode krijgen de frietjes een perfect krokante buitenkant.

Door de friet voor de tweede bak in te vriezen, krijgen ze een duidelijk luchtig interieur.

Ingrediënten

  • 2 pond roodbruine aardappelen (900 g; ongeveer 4 grote aardappelen), geschild en in 1/4-inch bij 1/4-inch frietjes gesneden (houd rauwe aardappelsticks ondergedompeld in een kom met water na het snijden)
  • 2 eetlepels (30 ml) gedistilleerde witte azijn
  • Koosjer zout
  • 2 liter (1,9 liter) arachideolie

Routebeschrijving

  • Doe aardappelen en azijn in een pan en voeg 2 liter (1,9 liter) water en 2 eetlepels (24 g) zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook gedurende 10 minuten. Aardappelen moeten volledig zacht zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen. Giet af en spreid uit op een met keukenpapier beklede omrande bakplaat. Laat 5 minuten drogen.
  • Verhit ondertussen olie in een 5-kwart Nederlandse oven of grote wok op hoog vuur tot 400 ° F (204 ° C). Voeg een derde van de friet toe aan de olie; de olietemperatuur moet dalen tot ongeveer 360°F (182°C). Kook gedurende 50 seconden, af en toe roerend met een draadgaasspin, en verwijder dan naar een tweede met keukenpapier beklede omrande bakplaat. Herhaal met de resterende aardappelen (werk in nog 2 batches), laat de olie na elke toevoeging terugkeren naar 400 ° F. Laat de aardappelen ongeveer 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Ga verder met stap 3 of vries, voor het beste resultaat, aardappelen ten minste een nacht of maximaal 2 maanden in.
  • Breng olie terug naar 400 ° F op hoog vuur. Bak de helft van de aardappelen tot ze knapperig en licht goudbruin zijn, ongeveer 3 1/2 minuut, en pas de hitte aan om een ​​temperatuur van ongeveer 360 ° F te behouden. Giet af in een kom bekleed met keukenpapier en breng onmiddellijk op smaak met koosjer zout. Gekookte friet kan warm en knapperig worden gehouden op een rooster in een bakplaat in een oven van 90 °C, terwijl de tweede batch wordt gekookt. Serveer onmiddellijk.

 

Let op: Aardappelshop biedt een enorm assortiment aan aardappelen voor frites online.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *