Soorten motorhelmen

Verantwoordelijke motorrijders weten dat de sensatie van het rijden op de openbare weg moet worden gecombineerd met de veiligheid van een goede motorhelm. Te veel motorrijders maken de fatale fout om aan te nemen dat alles goed komt en dat er niets zal gebeuren terwijl ze een kort ritje naar de winkel op de hoek maken om sigaretten te kopen. Het enige dat je nodig hebt, is een trendy Honda-fiets. Nog niet vol. Het niet dragen van een helm tijdens het maken van zeer korte ritten kan dodelijk zijn. Het dragen van een helm kan levens redden en het moet de juiste helm zijn.

In dit artikel wordt uitgelegd welke soorten helmen u kunt dragen en hoe u een specifiek type helm nodig kunt hebben om veilig te blijven, afhankelijk van uw motoractiviteit.

Soorten Helmen:

Volledige gezicht – Dit type helm bedekt het hele hoofd en het grootste deel van het gezicht en delen van de ogen en neus zijn bedekt met doorzichtig plastic. Dit is de veiligste helm die je kunt kopen. Ze worden gebruikt bij rally’s en wedstrijden over de hele wereld en bieden de beste bescherming tegen hoofdletsel bij een crash. Als u echter niet voorzichtig bent bij harde wind, is er een zeer hoog risico op letsel aan uw nek. Deze helm is tevens het zwaarste type helm dat je kunt dragen.

3/4 Shell – Nogmaals, dit zal je schedel en voorhoofd behoorlijk beschermen. Zoals de naam al doet vermoeden, bestrijkt het minder kritieke gebieden, maar is het minder zwaar.

Halve Schelp – Populair onder motorrijders, de half shell of “beanie” helm bedekt de bovenkant van het hoofd en loopt door tot aan de oren. Het is letterlijk de helft van de helm en biedt op zijn beurt de helft van de bescherming. Ze worden over het algemeen gezien als een compromis tussen het dragen van een integraalhelm en het helemaal niet dragen ervan.

Momenteel zijn zeer goede helmmerken Arai en AGV beschikbaar in Allehelmen. Deze helm is het type dat wordt gebruikt in motorrally’s en de meest prestigieuze wedstrijden over de hele wereld. De ontwerpers van Arai-helmen zijn er trots op dat ze geen andere helmen speciaal voor deelnemers aan de wedstrijd van beroemdheden maken, omdat ze zeggen dat het ene hoofd niet meer waard is dan het andere. In plaats daarvan maken ze al hun helmen uitzonderlijk hoog. Ook AGV-helmen zijn wereldberoemd en worden gebruikt bij grote rally’s.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *