Waarom een ​​antieke lamp kopen?

Laten we eerst een antieke lamp definiëren als een lamp uit een vervlogen tijdperk dat een lange onbepaalde tijdsperiode is. Bepaling van een antieke lamp omvat enige tijdsperiodeaanduiding, normaal gesproken in de vorm van “circa jaar”. d.w.z. wat letterlijk “ongeveer het jaar” betekent. Dus de term “antieke lamp” zal op deze basis worden gebruikt en vaak worden vervangen door de term “vintage”.

Dus je hebt besloten om industriele kroonluchter kopen lamp. Er zijn tal van ontwerpvragen om te overwegen, zoals hoogte, omtrek, kleur, stijl, functie en natuurlijk prijs. Maar heb je er serieus over nagedacht om exclusief naar een vintage lamp te zoeken? Waarschijnlijk niet. Onze hele cultuur wordt zo sterk beïnvloed door reclame voor massaproducten, waaronder lampen, dat we geprogrammeerd zijn om alleen te denken in termen van wat door de massahandelaren is gepresenteerd. Esthetisch heeft dit enorme gevolgen, omdat we uiteindelijk allemaal dezelfde woonaccessoires bezitten en niets exclusief of uniek is. Je koopt uiteindelijk dezelfde lamp die je buurman kocht, die zijn buurman kocht, enzovoort.

Hier is een waargebeurd verhaal dat juist deze week gebeurde. Een heel aardige interieurontwerper uit Gastonia die gespecialiseerd is in fijne high-design woondecoraties kwam in mijn lampenwinkel. Ze was op zoek naar een unieke en bijzondere lamp voor een van haar klanten. Na een bezoek aan ons en een tijdje rondkijken, vond ze een unieke lamp van gegoten metaal en onyx die we hier hadden ontworpen en gemaakt. We labelen onze lampen individueel, zodat onze klanten er iets over weten tijdens het browsen, zodat ze wist dat deze lamp exclusief voor onze winkel was en dat er maar één lamp ooit was gemaakt. Ze bracht de lamp naar de kassa en vertelde hoeveel ze van het ontwerp hield en dat het echt uniek was. Ik legde haar uit dat we deze lamp hebben ontworpen en gemaakt en dat deze nergens anders verkrijgbaar was. Ze was hier zo blij mee en ze vertelde me over een andere recente aankoop van een lamp die ze had gedaan… Ze had deze bepaalde lamp onlangs bij een dealer gevonden en ze vond hem erg mooi, dus kocht ze hem. Ze had de lamp een paar weken toen ze aan het winkelen was en vond de exacte lamp in een andere winkel. Op dat moment werd het duidelijk dat dit een zeer geproduceerde lamp was en dat er wereldwijd waarschijnlijk vele duizenden in winkels waren. Laten we volstaan ​​met te zeggen dat haar lampenvoorraad plotseling instortte! Ze bracht de lamp meteen terug naar de dealer.

Het bovenstaande verhaal is slechts één reden waarom u een antieke lamp zou moeten overwegen. Er zijn nog veel meer redenen om een ​​antieke lamp aan te schaffen, niet in de laatste plaats kwaliteit en vakmanschap. De overgrote meerderheid van de lampen die tegenwoordig worden geproduceerd, zijn gemaakt van een of andere soort hars (poly). Dit materiaal is geweldig in de manier waarop het kan worden gegoten en geverfd, en het is goedkoop om te produceren. Maar waarschijnlijk gooi je deze lampen vroeg of laat weg. Het materiaal is broos, hol, breekbaar en het splintert en breekt heel gemakkelijk. U zult deze lampen waarschijnlijk niet aan uw kleinkinderen geven, zelfs niet aan uw kinderen. Dit materiaal van polyhars doet me denken aan de kalkwarenlampen uit circa 1950. Deze lampen worden zelden of nooit in één stuk gevonden. Ze waren toen goedkoop en zijn nu meestal waardeloos. Het kopen van een polyhars lamp is prima zolang je weet dat je een wegwerpproduct koopt. Antieke lampen uit de late jaren 1800 – 1930 werden heel vaak gemaakt van de allerbeste kwaliteitsmaterialen zoals ijzer, messing, brons, marmer, onyx en staal. Veel van deze antieke lampen zullen er over 100 jaar nog zijn en hun voorraadprijs is zeker gestegen!

Een hele goede reden om een ​​antieke lamp aan te schaffen is de huidige en toekomstige waarde van de lamp. Veel van de antieke lampen die rond 1900-1930 zijn geproduceerd, worden gewoonlijk verkocht voor 10 – 20 keer hun oorspronkelijke verkoopprijs. Het is niet ongebruikelijk om talloze lampen te vinden die voor 100 keer de oorspronkelijke verkoopprijs worden verkocht. .

Tot slot, een van de beste redenen om een ​​antieke lamp te kopen is stijl en schoonheid. Veel van deze lampen die tijdens de Art Nouveau- of Arts and Crafts-periode zijn geproduceerd, zijn prachtig en tijdloos en hun schoonheid en ontwerp worden in bijna elke cultuur op aarde nagebootst. Ze zijn met zorg en met trots gemaakt om vele generaties lang van te genieten.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *