March 23, 2023

Waterpijpen en hoe je ze beter kunt laten smaken

Gefeliciteerd! Je hebt een waterpijp, en ik weet zeker dat je jezelf afvraagt: “Wat moet ik hier in godsnaam mee doen?” Nou, wees gerust, want hier zijn enkele tips en trucs die ervoor zorgen dat al je vrienden onder de indruk zullen blijven van je nieuwe waterpijp-bedieningsvermogen.

Voor de 21-plussers kun je experimenteren met verschillende soorten likeuren in de basis, in verschillende sterktes. Rum met shisha van kokosnoot (waterpijptabak) is bijvoorbeeld altijd een publiekstrekker voor tropisch ingestelde mensen. Peach Schnapps met bananen shisha maakt de beste fruitsmoothie ooit. (Wees altijd voorzichtig bij het roken van shishaquality.nl waterpijp met alcohol, aangezien u de tijd dat u alcohol inhaleert moet beperken. Voordat u dit probeert, kunt u uw arts raadplegen.)

Maar het blijft niet bij drank alleen! Ooit sinaasappelsap geprobeerd? Appelsap? Gemengd fruitsap? Ze voegen allemaal een groot aantal smaken toe aan de tabak. V8 Splash is ook een allround publiekstrekker. Giet het in de bodem. Merk op hoeveel dikker het is dan water? Goed! Dikkere vloeistoffen zorgen voor dikkere, meer smaakvolle rook.

Probeer wat ijs in de basis te laten vallen, of zelfs de slang te koelen (ja, je leest het goed). Hoe koeler de temperatuur, hoe koeler de rook, hoe gemakkelijker het naar beneden gaat.

Je kunt zelfs een uitgeholde appel gebruiken in plaats van de kom. Hol een appel uit en laat een taps toelopende vorm naar de bodem toe. Plaats het bovenop de stengel en strooi de tabak erin. De tabak moet in een cirkel rond de binnenwand van de appel worden gelegd. Om dit te doen, heb je een kwaliteitstabak nodig, zoals Havana Moassel of Al-Fakher. Dek af met folie en leg de kolen zoals gewoonlijk erop, en dat is alles! Het mengen met de andere suggesties voor porties is een goede manier om je avond op smaak te brengen!