March 23, 2023

Zwembril op sterkte

Een zwembril op sterkte beschermt de ogen tegen aandoeningen zoals ooginfectie, opgeblazen hoornvlies, roze ogen, knobbeltjes in het oog, het zien van gekleurde cirkels rond het oog en andere verwante ziekten die kunnen leiden tot tijdelijke, vervormde of permanente blindheid. Deze aandoeningen of ziekten worden meestal veroorzaakt door overmatige blootstelling van het oog aan chloor. De op siliconen gebaseerde zwembrillen zijn speciaal gemaakt om de ogen te beschermen tegen chloor en zijn meestal verkrijgbaar in verschillende varianten van getinte lenzen die ook de ogen beschermen tegen UV-stralen en zonnestralen bij het buiten zwemmen.

Ze zijn er in wezen verantwoordelijk voor dat u dingen duidelijk onder water kunt zien zonder dat u Duikbril op sterkte over lenzen of een bril hoeft te dragen. Het dragen van een bril over een bril leidt tot onbalans in de positionering van de bril, wat ertoe leidt dat het water in de bril sijpelt, waardoor u niets duidelijk kunt zien. De meeste mensen dragen liever lenzen onder hun bril om dingen duidelijk te zien. Maar dit heeft uiteindelijk een drastische invloed op de ogen. De lenzen kunnen loskomen als er per ongeluk water in de bril komt en ook een infectie veroorzaakt door de bacteriën en andere micro-organismen die aan de lenzen blijven kleven.

Hieronder staan een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een zwembril op sterkte:

· Lenzen: De zwembril op sterkte dient op voorschrift te worden meegebracht. Het kopen van een willekeurige zwembril op sterkte zal uw zicht onder water nog meer vertekenen. Er zijn twee soorten zwembrillen op sterkte verkrijgbaar, een trapdiopter en een op maat gemaakte zwembril. Een bril met trapdioptrie is een standaardbril die door verschillende bedrijven wordt vervaardigd met vooraf ingestelde voorschriften. Een persoon koopt een bril die het dichtst bij zijn eigen recept ligt. Deze bril is OK voor mensen met een vermogen onder -8.00 of astigmatisme boven -1.00. Ook al kan een persoon met deze bril beter onder water zien, maar kan hij geen perfect zicht bereiken. Het is aan te raden om een bril te kiezen met een mindere kracht dan de voorgeschreven kracht van de ogen.